Str. Hărmanului 25, Bl. 32, Sc. E, Braşov
Ortho Smile

STOMATOLOGIE

PEDODONŢIE


Cu toţii ştim că micii pacienti au nevoie de o atenţie specială şi de un tratament de calitate.
De aceea, echipa Ortho Smile ccrează o atmosferă plăcută, confortabilă şi prietenoasă, iar copiii dumneavoastră nu vor mai fi speriaţi de ideea de a face o vizită medicului stomatolog. Conceptul nostru se bazează pe prevenţie, învăţându-i de mici tehnicile corecte de periaj.
O parte importantă în etapa de prevenţie este constituită şi din sigilarea molarilor permanenţi abia erupţi (molarul de 6 ani), cu şanţuri şi fosete foarte adânci, greu de curăţat.
Ulterior, această suprafaţă va deveni una lină, uşor de igienizat.
De asemenea, este foarte important şi tratamentul cariilor dinţilor de lapte, deoarece un dinte integru menţine spaţiul pentru apariţia dinţilor permanenţi, oferindu-le acestora un mediu sănătos în care să erupă.
Vizita micutului pacient în cabinetul nostru va fi una distractivă, educativă şi fără durere.

ESTETICA DENTARĂ


Aspectul zâmbetului nostru a devenit din ce în ce mai important în ultima perioadă, iar la refacerea acestuia contribuie, de obicei, mai multe proceduri specializate (coroane şi punţi dentare, obturaţii fizionomice, faţete dentare, implanturi etc.), însă aspectul şi culoarea dinţilor naturali pot fi îmbunătăţite prin procedeul de albire dentară, care este unul controlat şi sigur.
De asemenea, o altă procedură recomandată pentru înfrumuseţarea zâmbetului este îndepărtarea mecanică a pigmenţilor de pe suprafaţa dinţilor prin periajul profesional şi utilizarea Prophi Jet-ului.
Folosirea acestora nu este însă indicată la intervale mai mici de 6 luni.
Aceşti pigmenţi pot proveni din cauza fumatului, consumului de alimente colorante, precum vinul roşu, cafeaua, ceaiul negru sau a băuturilor carbogazoase.

PROTETICA


Coroanele dentare sunt folosite pentru a acoperi complet un dinte deteriorat, dar acestea au şi un rol estetic, de corectare a formei sau alinierii dinţilor. Coroanele dentare se pot ataşa şi unui implant dentar, oferindu-i forma şi funcţionalitatea unui dinte natural.
Culoarea coroanelor dentare din material compozit se aseamănă foarte mult cu cea a dinţilor naturali. Faţetele dentare reprezintă un tratament restaurativ sau/şi cosmetic, prin care se poate modifica estetica zâmbetului, prin îmbunătăţirea armoniei, formei şi a culorii dinţilor.
Dacă doriţi un zâmbet mai armonios, mai strălucitor sau doar diferit, faţetele dentare sunt soluţia ideală. Sunt delicate, minim invazive şi longevive. Culoarea acestora este permanentă şi nu se schimbă în timp.


CHIRURGIE


Cea mai întâlnită manoperă de chirurgie dentară sunt extracţiile.
Acestea se realizează când un dinte este distrus şi nu mai poate fi refăcut sau poate ulterior furniza complicaţii.
Chirurgia dentară este, de asemenea, baza pentru un implant dentar.
La Ortho Smile, specialiştii noştri în chirurgie dentară pot rezolva chiar şi cele mai complicate cazuri precum: molari de minte incluşi sau semiincluşi, canini incluşi, chisturi maxilare, granuloame apicale, chiuretaj periapical etc.


ENDODONŢIE


Este o specializare a medicinei dentare care se ocupă cu tratarea canalului radicular, pulpei dentare, precum şi a regiunii apicale a dintelui şi reprezintă o ramură importantă a stomatologiei pentru că durata de viaţă a dintelui depinde de corectitudinea acestui tratament: eliminarea tuturor bacteriilor care întreţin infecţia de pe întreaga lungime a canalului radicular.
În majoritatea cazurilor, tratamentul canalelor radiculare devine necesar în situaţiile în care dintele prezintă inflamaţie pulpară, în urma unei carii complicate.
Cele mai frecvente complicaţii ale cariei netratate sunt pulpita şi parodontita apicală, care duc frecvent la pierderea dinţilor. Dacă dintele nu este tratat, infecţia se răspândeşte la os şi la ţesuturile înconjurătoare.


PARODONTOLOGIE


Boala parodontală este o boală din ce în ce mai frecvent întâlnită care afectează parodonţiul marginal al dintelui, mai exact a ţesuturilor ce asigură menţinerea dinţilor în oasele maxilare.
Rolul determinant în producerea bolii parodontale îl are placa bacteriană.
Suprapunerea acestui factor cu factorul ereditar al bolii, precum şi cu tulbuări endocrine (diabet, pubertate, sarcină etc) agravează boala parodontală.
La apariţia bolii contribuie şi factori locali, precum tartrul dentar, cariile dentare, absenţa unor dinţi, forţe masticatorii prea mari, anomaliile dentomaxilare, folosirea în mod traumatic a scobitorilor sau tratamentele dentare incorecte. Sângerarea gingiilor, mărirea în volum a acestora, migrarea şi spaţierea dinţilor, precum şi retracţiile gingivale sunt semne timpurii de îmbolnăvire parodontală.

Tratamentul si prevenirea bolii parodontale constau în: menţinerea unei igiene perfecte, detartraje la perioade regulate de timp, tratamente odontale şi protetice corecte, echilibrare ocluzală. Stadiile avansate ale bolii implică manopere de tratament mai complexe.


Locaţie
  • ORTHO SMILE
    Str. Hărmanului 25, Bl. 32, Sc. E
    Braşov
Contact
Program
  • Luni12:00 - 19:30
    Marţi10:00 - 19:30
    Miercuri09:00 - 18:00
    Joi10:00 - 19:30
    Vineri09:00 - 16:00
    Sâmbătă, DuminicăÎnchis
© 2020 All rights reserved made with by Webnest